Smile design program

Ovaj program nam pomaze da nakon sto skeniramo zube možemo na monitoru kompjutera,zajedno sa pacijentom da analiziramo situaciju. On nam pre svega pomaže da pre nego što krenemo sa radom vidimo kakav estetski i funkcionalni rezultat možemo da dobijemo i koje su želje pacijenta. Nakon toga u programu se na osnovu svih parametara koje imamo izdizajnira situacija koju bismo dobili sa novim krunicama. Ukoliko se pacijent složi sa tim pristupa se radu. Pre definitivne izrade krunica, a na osnovu prethodno uradjenog smile dizajna, pacijent će na probi dobiti prototip kruna u privremenom materijalu. Pomoću prototipa proveravamo naleganje kruna, okluziju i estetiku. U ovoj fazi će pacijent videti kako sve izgleda u ustima i ukoliko ima potrebe možemo da napravimo i neke korekcije i ponovo isprobamo prototip.

Definitivne krune se izradjuju tek kada smo sigurni da smo dobili u potpunosti rad kojim smo i mi i pacijent zadovoljni. Definitivne krune izradjuju 3D štampači i one su identične prototipu. To je velika prednost skenera i štampača u odnosu na ručno izradjene krune,

Oni nam omogućavaju da u potpunosti isplaniramo unapred ceo rad i da pacijent već pre nego što udje u proceduru zna kakav rezultat može da dobije.